Välj din resa efter önskad stad

Kuststaden Świnoujście når man enkelt och bekvämt med den fina färjan Polonia från Ystad. swinoujscie

 


Väl på plats möts man av härligt havsklimat

swinoujscie

 

 

Detta är den populäraste semester och kurorten i nordvästra Polen. Stadens västra delar gränsar till Tyskland. Swinoujscie är också den polska stad som ligger närmast både Sverige (175 km). Danmark (150 km) och Norge (600 km) Świnoujście har det mesta man kan begära om man är på jakt efter sol, bad och avkoppling.

Blandningen av stadsliv, orörd natur, badliv och kurhotell gör Świnoujście till en av Polens

 

intressantaste turistorter. Under

sommarmånaderna är den långa, vita, finkorniga sandstranden en härlig plats att vara på. Strandpromenaden sjuder av besökare från hela Europa, som lockas av Polens finaste sandstränder, parker, restauranger och barer. För de som vill handla t.ex. kläder, skor, kristall, smycken såsom bärnsten m.m. finns det stora möjligheter att fynda till mycket bra priser. Man kan passa på att boka skönhetsbehandlingar, manikyr, pedikyr och frisör till våldigt förmånliga priser jämfört med Sverige!

 

 

swinoujsciestrand

 

swinoujscie

På marknadsplatsen samt på strandboulevarden och i själva centrum finns gott om butiker. 2 mil från staden ligger Wolinski National Park. En fantastisk naturområde med mycket bokskog och ett rikt djur och växtliv. Där finns också en stor golfbana.