Hälsopaket hotell Villa Herkules i Swinoujscie, 7 övernattningar

6000 pris från
Om detta hotell

Villa Herkules

Här erbjuder vi boende med helpension på det fräscha Hotell Herkules. Hotellet ligger ca. 200 m från strandboulevarden som lockar med sin kommers och folkliv. Eleganta rum med balkong, helkaklade badrum, dusch, wc, tv- sat, internet anslutning. Inom hotellet finns restaurangen samt minibar. Hiss finnes. Anläggningen är handikappanpassad med bekväm uppfart till bygganden. Familjehotellet Herkules har skapat en mycket hemtrevlig atmosfär med omtalad polsk gästfrihet. Allt detta skapar det perfekta tillfället för avkoppling året runt.

Blandningen av stadsliv, orörd natur, badliv och kurhotell gör Świnoujście till en av Polens intressantaste turistorter. Under sommarmånaderna är den långa, vita, finkorniga sandstranden en härlig plats att vara på. Strandpromenaden sjuder av besökare från hela Europa, som lockas av Polens finaste sandstränder, parker, restauranger och barer. För de som vill handla t.ex. kläder, skor, kristall, smycken såsom bärnsten m.m. finns det stora möjligheter att fynda till mycket bra priser. !

På marknadsplatsen samt på strandboulevarden och i själva centrum finns gott om butiker. 2 mil från staden ligger Wolinski National Park. En fantastisk naturområde med mycket bokskog och ett rikt djur och växtliv. Där finns också en stor golfbana.

Antal rum: 80
Avstånd: Strand 200 m, centrum 900m

Prislista

I resans pris ingår:

 • Båtresa tur och retur mellan Ystad och Swinoujscie
 • Plats i hytt under nattöverfarten (2bädds eller 4bäddshytter beroende på anatalet resenärer)
 • frukostbuffé ombord morgonen efter nattöverfarten
 • 7 (eller 14) övernattningar på hotellet
 • Helpension under hela vistelsen på hotellet (frukost, lunch och middag)
 • 2 (eller 4st vid 14dgr på hotellet) kroppsmassage/ryggmassage
 • (eller 16st vid 14dgr på hotellet) valfritt utvalda behandlingar, tex.: lerinpackning och hydromassage

 

Vistelse med 7 övernattningar

på hotellet

per person i dubbelrum

per person i enkelrum

Januari & Februari

 

 

Mars & April

 

 

Maj & Juni

 

 

Juli, Augusti & September

7600: -

 

Oktober

7000: -

 

November & December 6000: -  

 

Vistelse med 14 övernattningar

på hotellet

per person i dubbelrum

per person i enkelrum

Januari & Februari

 

 

Mars & April

 

 

Maj & Juni

 

 

Juli, Augusti & September

14200:-

 

Oktober

13000: -

 

November & December 11000: -  

 

Tillägg på färjan:

 • Rederiets bränsletillägg f.n. 80 kr tur och retur tillkommer per person.
 • Tillägg till enkelhytt 400 kr
 • Uppgradering till  de Lux hytt : kostar 200 kr - per person
 • Personbil tur och retur: 470 kr


Transfer
till och från Herkules:
Vi hjälper gärna till att boka transfer. Transport färjeläget - hotell tur och retur 30 zł per person vid 4 betalande personer eller 50 zl per person tur och retur vid 2 betalade personer. Transfer betalas på plats direkt till chauffören. Transfern är bindande och outnyttjad transfer debiteras om den inte avbokas i god tid.

 

Om staden

Swinoujscie - en av Polens intressantaste turistorter

En stad byggd på 44 öar förtjänar benämningen ”Polens Amsterdam”.

Redan på 1800-talet var staden en berömd kurort och den lever fortfarande upp till sitt goda rykte.
Besökare kan njuta av det välgörande milda klimatet, den jodhaltiga luften, tallskogar och långa sandstränder. Den 5 km långa stranden är Polens bredaste, naturliga sandstrand, som dessutom blir bredare för varje år (på vissa ställen är den hela 200 meter!).

Hit reser årligen 600 000 gäster för att njuta av den storslagna naturmiljön, de bärnstensrika sandstränderna, mysiga restaurangerna och en skön vistelse.

En strandpromenad och sanddyner separerar badstranden från staden. På promenaden och i närheten finns det dussintals caféer, barer, restauranger, ölpubar, stekhus och rökerier som är öppna dygnet runt.
Kustlinjen kantas av både eleganta patricier villor och moderna flerfamiljshus.
Świnoujście spelade en viktig militär roll under lång tid. På båda sidor om floden Świna finns därför flera fort från 1600-talet (ruiner från svenska, danska och tyska försvarsverk).

Många turister besöker även kurorten för behandling mot dålig blodcirkulation, luftvägssjukdomar, endokrinologiska, hjärt- och kärlsjukdomar, hudsjukdomar samt reumatiska sjukdomar. Kurorten ägnar sig även åt fetmabehandling. Det finns sjukgymnaster och kinesitterapeutiska behandlingar, salta bad, gyttjebad, kryoterapi (kylbehandling) samt kosmetiska behandlingar.

Det går inte att beskriva Świnoujście utan att nämna stadens symbol – Stawa Młyny. Väderkvarnen drar blickarna till sig så fort färjan ankommer hamnen.

Świnoujście

Świnoujście - Polen vars yta motsvarar ungefär tre fjärdedelar av Sveriges, ligger centralt i Europa vid Östersjöns södra kust. Denna del av Polen kallas även "Bärnstenskusten" eller Östersjöns pärla ,och det är här som Swinoujscie ligger, vår kurort. Świnoujście är Polens västligaste hamnstad och en av de viktigaste, den är en av de få polska hamnar som kan angöras i alla väder då inloppet skyddas av två pirar.

Detta är den populäraste semester och kurorten i nordvästra Polen. Stadens västra delar gränsar till Tyskland. Swinoujscie är också den polska stad som ligger närmast både Sverige (175 km). Danmark (150 km) och Norge (600 km) Swinoujscie har det mesta man kan begära om man är på jakt efter sol, bad och avkoppling.

Świnoujście är en magisk plats, belägen på 44 öar, men det är endast 3 av dem som är bebodda: Uznam (Usedom), Wolin och Karsibor. Det är den enda stad i Polen som ligger på några tiotal öar avskurna från fastlandet med Östersjöns, Szecinbuktens och Świnasundets vatten. Varje ö spelar en egen roll och har sin unika karaktär. Stadens centrum och ett kustkvarter finns på ön Uznam. De övriga öarna är obebodda och utgör ett paradis för många växt och djurarter.

Stadens yta är 195 km2 och ökas varje år på grund av att havsströmmar för sand med sig. Blandningen av stadsliv, orörd natur, badliv och kurhotell gör Świnoujście till en av Polens intressantaste turistorter som varje år lockar tusentals turister som vill vila och återvinna krafter. Det är lätt att ta sig till Świnoujście från Skandinavien. Varje dag lägger färjor från Ystad och Köpenhamn till, och under sommarsäsongen även från Rönne, till vid en terminal på ön Wolin.

Blandningen av stadsliv, orörd natur, badliv och kurhotell gör Świnoujście till en av Polens intressantaste turistorter. Under sommarmånaderna är den långa, vita, finkorniga sandstranden en härlig plats att vara på. Strandpromenaden sjuder av besökare från hela Europa, som lockas av Polens finaste sandstränder, parker, restauranger och barer. För de som vill handla t.ex. kläder, skor, kristall, smycken såsom bärnsten m.m. finns det stora möjligheter att fynda till mycket bra priser. Man kan passa på att boka skönhetsbehandlingar, manikyr, pedikyr och frisör till våldigt förmånliga priser jämfört med Sverige!

På marknadsplatsen samt på strandboulevarden och i själva centrum finns gott om butiker. 2 mil från staden ligger Wolinski National Park. En fantastisk naturområde med mycket bokskog och ett rikt djur och växtliv. Där finns också en stor golfbana.

Välkomna!

Inte bara hav och badstrand

Under sommarmånaderna är den långa och vackra sandstranden med ett säkert, grunt och varmt badvatten., en härligplats att vara på. Vattnets medeltemperatur är 21-22C på sommaren, ibland upp till 23C. På stranden kan man hyra badutrustning eller roa sig på en vattenrutschbana. Strandpromenaden sjuder av besökare från hela Europa, som lockas av Polens finaste sandstränder, parker, restauranger och barer. För de som villhandla t.ex. kläder, skor, kristall, smycken såsom bärnsten m.m. finns det stora möjligheter att fynda till mycket bra priser. På marknadsplatsen samt på strandboulevarden och i själva centrum finns gott om märkesbutiker.

Kur och nöjescentrum

Świnoujście är känd för sina KUR anläggningar och sina ypperliga hälsohem. Tack vare sina naturliga gåvor som ett unikt läge, ett mikroklimat, saltkällor och gyttja är Świnoujście en känd kurort med flerårig tradition. Varje år väljer tusentals kurgäster från Polen och omvärlden just denna stad som kur och viloplats.

Kurorten Świnoujście har modern kunskap om naturläkemetoder och medicinsk personal med hög kompetens.

Här kureras (med mycket goda resultat) åkommor i blodcirkulation, hjärt- och kärlsjukdomar, luftvägssjukdomar, hudsjukdomar, endokrinologiska samt reumatiska sjukdomar. Här bedrivs också rehabilitering för vuxna och barn samt en tidig kardiologisk rehabilitering. Kurorten ägnar sig också åt fetma behandling.

Bra att veta

Exempel på resans upplägg:
Avresedatum : valfri veckodag

Dag 1: Hemorten - Ystad

Avresa från hemorten på eftermiddagen .Framme i Ystad går färjan till Świnoujście kl. 22.30. Vi reser med färjan m/s Polonia som erhåller mycket hög standard med fina hytter. Ombord finns allt för en trevlig överfart.

Dag 2-8(15): Świnoujście

Färjan anländer till Świnoujście hamn på morgonen kl.7.00 och vi äter en god frukostbuffé. Sedan färdas vi vidare in till centrum och checkar in på hotellet. Större delen av första dagen i Polen bekantar vi oss med hotellet och dess omgivning. Resten av dagarna vistas vi på kurorten med behandlingar, , bad och shopping för de som önskar Under dessa dagar genomföres kurprogrammet, vilket alltid startar med en läkaresamtal. I samråd med läkaren bestämmes de olika behandlingarna. Fritiden kan nyttjas för utflykter, shopping, besök hos frisör, kosmetolog eller tandläkare.

Dag 9(16): Świnoujście - Ystad - Hemorten

Allt går mot sitt slut, så också denna resa, vi checkar ut från våra rum och efter frukost tar vi plats i bilen(eller taxi-ingår ej) och färdas mot vår väntande färja m/s Polonia som kommer att ta oss över till Ystad. Resan sker med dagfärja och vi anländer kl. 20.15.

Karta
Film

Boka

Här kan du göra en bokningsförfragan för vara aktuella resor. Notera att inskickad förfragan inte är en bekräftad bokning, du kommer att fa en bokningsbekräftelse först efter att vi manuellt har gatt igenom din bokning. Skulle inte önskad tid finnas tillgänglig sa föreslar vi närmast tillgängliga tid. Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

Uppgifter om resan

Medföljande resenärer

+
Faktura adress \ Kontakt uppgifter

* - information som vi behöver