Om oss

Barbara Wallström

Świnoujście-Skaraborg och tillbaka igen

Med busslaster  till Polen

 Energi och framåtanda är två ord som kännetecknar en entreprenör. Barbara Wallström personifierar de egenskaperna. Hennes vandring i livet har fört henne från rollen som vice VD i hemstaden Świnoujście till rollen som egenföretagare i Halmstad.

 

Barbara Wallström ägare till Polenupplevelser AB har sina rötter i Polen kommer från Swinoujscie som ligger i nordvästra delen vid Östersjökustens strand.Hon  kunde tala svenska långt innan kärleken förde henne till Skövde.Företagets ägare och medarbetare har alla rötter i Polen. Till Sverige kom hon  år 2003.

- Jag arbetade som vice VD i ett konsultföretag Exporthustet AB i Swinoujscie  som arbetade med svenska företag som ville etablera sig i Polen eller redan fanns på plats med verksamhet, hon har arbetat mycket som tolk för svenska turister för att underlätta kommunikation med läkare och rehabiliteringspersonal på på svenska berättar hon över en kopp kaffe och en hembakt polsk kaka i villan hemma i Halmstad.Genom arbete fick kon intresset för hälsa och medicin.Detta gjorde att jag jobbade en hel del inom turistbranschen.

Hon har en gedigen akademisk bakgrund med en kandidatexamen i ekonomi och yrkeserfarenhet både som ekonom och tolk. Här i Sverige gav hon sig nästan genast i kast med nästa stora steg i livet, att bli egenföretagare.

Lång tradition

- Mitt företag är helt specialiserat på resor till Polen, berättar Barbara medan vi bläddrar i företagets färgglada katalog. ”Det handlar både om hälsoresor och spa weekendresor” fortsätter hon. Polenupplevelser AB, som är namnet på Halmstads  eget reseföretag, går bra. Under den senaste säsongen har programmet utökats och Barbara haft den delikata uppgiften att ordna extraresor för att få plats med alla resenärer. Har arrangerat även resor för tandingrepp.

- Vi samlar alla tackbrev vi får från våra resenärer i plastkassar, berättar Barbara och plockar fram inte mindre än tre proppfulla kassar.

Telefonen ringer

Vårt samtal avbryts gång på gång av telefonen som ringer i det rum som Barbara använder som kontor hemma i villan. Hon svarar på en massa olika frågor om resorna, vilka behandlingar som resenärerna kan få och om Polen och polsk kultur.

- Det är en trygghet för resenärerna att vi alltid har reseledare som talar både svenska och polska och som kan den polska kulturen under våra resor, säger Barbara.

Polenupplevelser har en anställd här i Sverige, förutom Barbara Wallström själv, och flera anställda i Polen. Dessutom har Barbara god hjälp av sin man Urban, som har lång erfarenhet som egenföretagare och VD i eget bolag.På alla våra gruppresor har vi en svensktalande värdinna och på utflykter svensktalande turistguide.

Hela södra Sverige

Polenupplevelser har resenärer från hela södra Sverige, bussresorna utgår från Skövde och längs med hela vägen till färjeläget i Ystad stiger resenärerna på. Efter båtresan över Östersjön väntar den polska Östersjökusten där anrika kurhotell nu får samsas med alla de nybyggda och lyxiga spa-anläggningarna som växer upp. Polens ekonomi och välstånd ökar i snabb takt och tillväxten hör till den starkaste i världen.

- Alla de hotell som vi använder oss av håller mycket hög klass, berättar Barbara och plockar fram fler färgglada broschyrer. ”Många är dessutom helt nybyggda och de spabehandlingar som inte de polska hotellen kan erbjuda finns helt enkelt inte!” säger hon och skrattar.

Annorlunda kultur

Trots att Polen är vårt grannland så finns det mycket som skiljer våra båda länder åt. Det har Barbara själv märkt i och med flytten hit till Sverige.

- I Polen är personliga relationer väldigt viktiga vid affärskontakter. Det räcker inte att bara skriva ett kontrakt, det finns outtalade krav på att själva relationen också ska underhållas, förklarar Barbara. Hon vet vad hon talar om för detta är hennes egentliga kompetensområde sedan åren som företagskonsult.

Framtiden

Den positiva utvecklingen för Polenupplevelsers verksamhet har givit Barbara Wallström mersmak för företagande. Redan idag arbetar hon ibland som konsult åt svenska företag som behöver hjälp i Polen, en verksamhet som hon snart hoppas kunna utöka.

- Polen är verkligen ett framtidsland i Europa och det händer nya saker hela tiden. Utvecklingen går så oerhört fort framåt, säger Barbara om sitt forna hemland. ”Att arbeta som konsult i kombination med reseverksamheten, ja det är en realistisk framtidsdröm” säger Halmstads egen polenexpert Barbara Wallström.

Kom med oss till Polen för bättre hälsa. Spa och hälsoresor har åter blivit populära.

Vi är ett litet team där alla sätter kundens behov i centrum, dvs Dig och Dina önskemål. Det är ju faktiskt det som gör en resa så lyckad, att få det man önskar; proffsiga guider, gemenskap och bekvämlighet! Vår affärsidé är att alltid erbjuda bästa service, sätta kunden i centrum och göra resan till en upplevelse.

Bland våra specialresor erbjuder vi spa & hälsoresor, skolresor till Krakow,Saltgruvan Wieliczka , Auschwitz och golfresor.

Vi samarbetar framgångsrikt med skandinaviska turister och företag som planerar att resa till Kraków: konfirmander, skolklasser, högstadie- och gymnasieelever, företag, olika slags institutioner samt privata turister (familjer, vänner, kompisar).

Vår starka sida är flexibilitet: kommer seniorer så skräddarsyr vi en komfortabel resa anpassad till deras möjligheter, kommer företag så arrangerar vi en passande företagsbakgrund…

 

Långa vita, finkorniga stränder, små pittoreska orter som ligger som ett pärlband längs kusten. Det låter nästan som den karibiska övärlden, men det handlar faktiskt om den polska Östersjökusten. Ett fynd för svenska semesterfirare som inte vill ge sig alltför långt ut i världen. Res med oss och Du är i trygga händer, Du får en säker resa och allt det där lilla extra!

Presentkort - ett enkelt sätt att låta mottagaren få det som han/hon önskar sig och räddaren i nöden när du behöver en gåva. Det passar alltid och är smidigt både att köpa och att ge.

… res med oss också du, så ska du inte behöva bry dig om någonting!